Jdi na obsah Jdi na menu
 


2017-05-13,14 / MP Blansko

dscn3597.jpg13. a 14. května 2017 jsem se s vnoučaty vypravil do Blanska na další díl seriálu lodičkářských soutěží Moravský pohár - viz zde. Jedná se o pět dvoudenních soutěží v jednom ročníku, které se odehrávají na různých místech Moravy. Tyto soutěže se jezdí už hezkých pár let a mají svou historii a tradici. Staly se místem oblíbených setkávání mladých modelářských adeptů převážně z moravských kroužků, ale účastí nepohrdnou ani poněkud dříve narození modeláři a nejen z Moravy. Proto se není co divit, že se zde i tentokrát sešla pěkná řádka účastníků.

Naše skupinka se soustředila na dvě kategorie: Terka a Naty jezdily pětikila (EX-500). Ty jely každý den jednu soutěž. A Matěj se účastnil v řízených F4-A. Tato soutěž je rozdělena do dvou dnů.

Přesto, že se jízdy dětem poměrně dařily, v silné konkurenci stačily na umístění zhruba v jedné třetině startovního pole. Přesto se jeden výsledek nadmíru povedl. Naty byla 10. a 11., Terka první den devátá, ale v neděli soutěž po rozjížďkách vyhrála. Matěj se v F4-A umístil na šestém místě. 

Velkou účast na této soutěži zaznamenala rozjíždějící se kategorie FOOTY, která nabírá stále více příznivců.

dscn3608.jpg

Ve Footynách zvítězil její největší protagonista Svatopluk Hubáček z Třince.

Počasí soutěži přálo, bylo polojasno až oblačno, v sobotu se vyskytlo pár přeháněk a v neděli bylo téměř bezvětří.

Video z jízdy EX-500 zde a fotky si můžete prohlédnout tady.

Výsledková listina

kubik-team_logo.jpg