Jdi na obsah Jdi na menu
 


O nás

Zdravíme Vás přátelé,

leader.jpgspolek KUBIK-Team, spolek přátel modelů lodí, Ostrava-Poruba, byl založen v říjnu roku 2017.
Je dobrovolným svazkem příznivců modelů lodí, modelářů i nemodelářů. Základním posláním spolku KUBIK-Team je organizování, podpora a propagace modelářského sportu a práce s mládeží v oblasti polytechnické výchovy.

Zakládající členové spolku jsou zkušení lodní modeláři, kteří se v oboru pohybují již od 70-tých let dvacátého století. Za tuto dobu mají bohaté zkušenosti se stavbou modelů i s organizováním veřejných akcí, jako jsou soutěže, výstavy a praktické předváděcí akce, které se v minulosti uskutečňovali pod hlavičkou modelářského klubu Svazarmu působícího v Ostravě-Porubě. V tu dobu také vedli kroužky lodních modelářů dětí a mládeže na porubských školách a v KSMTe v O.- Porubě. (Poznámka: Porubský modelářský klub "Komet" byl založen mnohem dříve, na přelomu padesátých a šedesátých let.)

Na tuto činnost bývalí členové klubu navázali v roce 2017 založením spolku za účelem pořádání soutěžních a dalších modelářských setkávání s veřejností. Ohlasy na dosud uspořádané akce byly kladné jak ze strany účastníků tak i diváků. Spolek KUBIK-Team není pobočným spolkem Klubu lodních modelářů SMČR.

Pro sportovní a propagační srazy využíváme v Ostravě-Porubě Zámecký rybník.

Soutěžní setkání jsme do roku 2022 realizovali v Ostravě-Třebovicích ve spolupráci s tamním rybářským spolkem v areálu rybníčku LAŠA, ul. Na Heleně.
__________________________________________________________________

Od roku 2023 se budou soutěže pořádané spolkem KUBIK-Team jako příspěvek k rozvoji polytechnické výchovy dětí a mládeže konat v blízkém Hlučíně, za podpory příspěvkové organizace SaK Hlučín (Sport a kultura Hlučín) ve Sportovním areálu Hlučín na samostatném bazénu (koupališti) u Hlučínského jezera (štěrkovny).

Poznámka:
Soutěžní tratě pro provozovatele lodních modelů zůstávají v Hlučíně nainstalovány až do podzimní soutěže, tj. letos do 7.10.2023.
Zjištěné poškození prosím telefonicky nahlaste na 604 750 089. Děkujeme.

Vstup do areálu dle ceníku SRA. Na vjezd vozidel do areálu není nárok. Postupujte podle dispozic obsluhy kempu.
Bez povolení vjíždět do areálu nelze!

Koupání v bazénu je z hygienických a bezpečnostních důvodů zakázáno!
__________________________________________________________________

Na stránkách našeho webu se také dozvíte něco víc o pořádaných akcích, o modelech, které stavíme, o různých kategoriích modelů lodí a jak se s nimi soutěží.

Děkujeme Vám za Vaši přízeň a těšíme se, že se s Vámi na některé z našich budoucích akcí setkáme.

Pokud usoudíte, že by Vás činnost spolku KUBIK-Team mohla zajímat a chtěli byste také přispět svojí "troškou do mlýna", můžete se seznámit se Stanovami spolku a vyplněnou, podepsanou Přihlášku můžete po nascanování zaslat na kontaktní e-mail kubik-team@seznam.cz.

Pavel Kubíček kubik-team_logo.jpg
předseda spolku