Jdi na obsah Jdi na menu
 


2017-06-17,18 / MP Dolní Žleb

dscn3738.jpgDalší soutěž Moravského poháru se uskutečnila 17. a 18. června 2017 na přírodním koupališti v Dolním Žlebu u Šternberka, kousek od Šternberka. Počasí sice nebylo zrovna příjemné, ovšem pro plavbu modelů skoro ideální. Bylo oblačno, ale nepršelo, bylo téměř bezvětří.

Z Ostravy jsem přivezl pouze Terku a Matěje. Oba soutěžili ve stejných kategoriích - EX-500 a F4-A. Terezce se tentokrát moc nedařilo, pohybovala se ve druhé polovině výsledkové listiny. Zkrátka, ve velké konkurenci se za každou chybičku platí. Matěj byl úspěšnější, tomu patřila první polovina výsledkové listiny. V pětikilech se v neděli dostal třetmí místem až na bednu.

dscn3739.jpg

Kategorie FOOTY tentokrát měla o poznání menší účast. Ve Žlebu zvítězil Dalibor Sebera starší z Třince.

dscn3745.jpg

Ještě se zmíním o jedné kategorii, tedy vlastně o celém svazku tříd ECO-mini, které mají podobná pravidla, ale protože u nás v Ostravě se těmto třídám nevěnujeme, nejsou popsány v přehledu kategorií.

Zjednodušeně řečeno, jedná se o kategorii rychlých modelů, se kterými se "skupinově" jezdí na trojúhelnikové trati. Kdo najede v předepsaném čase nejvíc kol, vyhrává. Třídy se většinou liší předepsaným typem pohonu a dalšími detaily. (Odborníkům se omlouvám za použitá zjednodušení.) Úplné znění pravidel je pro zájemce zde, strany 44, 46 a 48

dscn3757.jpg

Zajímavým okamžikem bývá start modelů.

dscn3760.jpg

Další díl seriálu soutěží Moravského poháru snad skončil spokojeností všech účastníků, kteří se rozjeli do svých domovů přemýšlet, co upravit a vylepšit, aby příště předstihli své kamarády a soupeře.

Několik fotek můžete zkouknout zde.

Výsledkovka je zde.kubik-team_logo.jpg