Jdi na obsah Jdi na menu
 


2019-10-05 / Podzimní slalomky a ukončení sezóny

letak_podzimni-slalomky-2019.jpgUkončení letošní lodičkářské sezóny v Ostravě bylo jiné, než jsme si představovali. Kromě lapálie s počasím v den soutěže nás čekala ještě jedna smutná událost. Ale postupně.

Na 5. října jsme měli k ukončení sezóny a zamknutí vody naplánovanou závěrečnou soutěž "Podzimní slalomky". Obdobně jako vloni v Třebovicích na LAŠI. Páteční příprava probíhala za příznivého teplého počasí. Ale předpověď nevěstila nic dobrého. Bohužel se vyplnila. V noci začalo hustě pršet a prudce se ochladilo. A opět se potvrdilo, jak jsou tyto outdoorové aktivity na počasí závislé. U rybníka se sešlo jen zdravé jádro spolku a několik málo nadšenců, kteří věřili, že to nevzdáme.

01_pracoviste-rozhodciho.jpg

Příjemně nebylo, ale aspoň jsme se vydováděli se slalomkama. K soutěži s F4-kama jsme přemluvili rodinku, která přijela z Rychvaldu a ze které se později vyklubali ostřílení autíčkáři. Ještě se také přidal jeden letecký modelář, který si přišel vyzkoušet "rychlíka" F1-E. Odpoledne bylo vlezlé zimy už dost, tak jsme kvapem zamkli vodu, uklidili areál a spěchali domů do tepla.

Ale nečekaně jsme odpočívající hladinu ostravských rybníků museli znovu rozčeřit. Bohužel, 11.10.2019 nás v 92 létech opustil bývalý náčelník Porubského modelářského klubu a nestor lodních modelářů v Ostravě, Antonín Kubíček. Proto jsme se ještě jednou sešli u rybníka, abychom se s ním rozloučili a vzdali čest jeho památce.

Více se o ukončení lodičkářské sezóny 2019 v Ostravě dozvíte v reportáži uveřejněné na stránkách modelářského webu MoNaKo.

Několik fotografií je zde.

Výsledková listina je uložena zde.

kubik-team_logo.jpg