Jdi na obsah Jdi na menu
 


2021-06-26,27 / MP Dolní Žleb

Tábor KUBIK-TeamuJak jsem se zmínil v minulém příspěvku, na MiČR lodních modelářů žáků 2021 v Dolním Žlebu u Šternberka navazovala letos druhá soutěž Moravského poháru 2021, která proběhla 26. a 27. června tohoto roku.

 

Když jsem psal, že mistrovství žáků se zúčastnilo pouze kolem čtyřiceti soutěžících, pak Moravský pohár byl, co se účasti týká, přímým opakem. Pořadatel ohlásil rekordní počet soutěžících, který se přiblížil stovce. Tato skutečnost pořadatele trochu zaskočila, ale hlavně překvapila sbor rozhodčích, na kterém bylo se s tímto náporem vypořádat. Především v kategorii F4-A bylo (žáků i dospělých) celkem 43. Dále v EX-500 – 38, EX-A – 18, Footy – 24, FSR Eco – 49. To tedy rozhodčí čekala pěkná porce startů.

02_nastup---225.jpg     03_rozhodci---224.jpg

V minulém příspěvku jsem také zmínil, že se v sobotu naše výprava KUBIK-Teamu rozšířila o další dva soutěžící.

04_petrik-a-naty---227.jpg

Dorazil Petřík a Natálka, kteří Matějovi v pětikilech udělali pěknou konkurenci, se kterou se nedovedl v sobotním závodě vypořádat. Zatím co Naty po rozjížďkách soutěž vyhrála, Petřík skončil na ještě hodnoceném šestém místě.

05_startuje-petrik---267.jpg     06_startuje-naty---273.jpg

Matěj se tentokrát musel spokojit při zisku 90 bodů s děleným 18-tým místem. Zkrátka, i mistr tesař se občas utne. Ale v neděli si Matěj vše vynahradil. Natálka s Petříkem už na soutěži nebyli (dojeli jen na sobotu), tak z něj zřejmě spadla tréma a ukázal, že sobota byla jen výjimkou. Opět se rozjížděl o první místo a tentokrát uspěl.

07_startuje-maty---060.jpg     08_matej-v-cili---061.jpg

Dále Matěj jezdil footyny. Zopakoval standardní výkon a obsadil třetí místo. Páteční druhé galantně přenechal Terce Seberové.

09_footyny---295.jpg

Ještě se musím zmínit o polomaketách F4-A, které jsme s Matějem jezdili oba. Tentokrát se Matějovi jízdy povedly o něco lépe než v mistrovské soutěži, což ho vyneslo na bednu na třetí místo.

10_f4-a-j---294.jpg

Moje maličkost si užívala pozici odborného doprovodu a na vlastní jízdy jsem se tím pádem příliš nesoustředil. Se ziskem 94 bodů jsem obsadil až 13-té místo z 22. Ale to není důležité. Důležitá je účast a setkání se všemi známými, kteří mají podobné zájmy. Navíc v krásném prostředí v předhůří Jeseníků. Ještě když vyjde počasí, je to pohlazení pro duši.

Pořadatel se opět představil v tom nejlepším světle. Vše zvládl bez zbytečných prostojů, obětavě pomohl při hledání utopených efeserek – dvě se mu podařilo vylovit ze dna, zkrátka muž na svém místě. Podobně se podařilo dalším členům pořadatelského týmu zachránit utopenou eF-čtverku. Málokdy se stává, že by na dně skončili hned tři lodě na jedné soutěži. Důvodem je asi tak velká účast včetně modelářů, kteří získávají teprve zkušenosti. Pak se to může stát. Ale bez praxe by se nic nenaučili. Je to pro ně školné. Pořadatelům patří za záchranné akce velký dík.

11_patrani-po-lodi---233.jpg

Obrovský dík patří bezesporu rozhodčím, kteří tento nápor závodníků zvládli a soutěž bez zdržení skončila podle původního harmonogramu.

12_vyhlaseni---289.jpg

Po ocenění nejlepších jsme se rozloučili popřáli si pěknou dovolenou před dalšími podzimními soutěžemi. Pro letošek se poslední kolo Moravského poháru uskuteční 11. a 12. září v Třinci.

 

Zde je k nahlédnutí výsledková listina

Fotogalerii naleznete zde

kubik-team_logo.jpg