Jdi na obsah Jdi na menu
 


2021-09-24 až 26 / MiČR FOOTY - Dráchov

obr.-26a_drachov-2021---micr-footyn.jpgPo poslední soutěži seriálu Moravského poháru v Třinci na Kanaďance jsme již moc dolší soutěžní výjezd neplánovali. Ale situace se vyvinula poněkud jinak, tak jsme s Matějem zavítali do jihočeského Dráchova na MiČR footyn, které pořádal jako otevřené spolek MoNaKo zastoupený panem Ladislavem Doušou od 24. do 26. září.

Na cestu jsme se tentokrát zamýšleli vydat ve třech. Tedy Matěj, moje žena a já. Ovšem osud tomu chtěl jinak a tak se naším čtvrtým cestovním společníkem stal Daniel Hubáček, jehož otec musel v tu dobu zajistit jiné povinnosti. Ubytováni jsme byli v chatkách útulného kempu Fousek, hned na břehu přilehlé nádrže, na které se klání footynářů odehrávalo.

obr.-01_kemp-fousek.jpg

Účast byla menší, než prognózy předpovídaly. Přihlášeno bylo přes dvacet účastníků, ale na místo se dostavilo jen 14 soutěžících. Opět se na tom částečně podepsal Covid, ale i jiné překážky (viz např. Svaťa Hubáček). Zkrátka, člověk míní a okolnosti mění. Hodnoceni byli čtyři junioři a deset seniorů.

obr.-51_drachov-2021---micr-footyn.jpg

Počasí v týdnu před soutěží bylo chladné a nejisté, některé předpovědi hrozily přívaly deště. Skutečnost ale byla úplně jiná. V sobotu se vyčasilo a oba dny nás provázelo krásné podzimní slunečno. Ovšem, pro plachetničkáře s jednou vadou na kráse. Téměř nefoukalo.

obr.-46a_drachov-2021---micr-footyn.jpg

A tak se nasadily ty největší plachty, které kdo měl, a šlo se jezdit. No, jezdit... Zkrátka, chytaly se ty nejjemější poryvy termiky. Víc se postávalo než plachtilo. Svědčí o tom i ta okolnost, že za tři půldne, co soutěž probíhala, se odjelo jenom 33 jízd. A to se na poslední opozdilce téměř nikdy nečekalo. Co se dá dělat. Zkrátka větru neporučíš.

obr.-38_drachov-2021---micr-footyn.jpg

A tak plachtaři v neděli po poledni pomalu doplachtili do cíle poslední rozjížďky. Rozhodčí spočítali výsledky, které pořadatel vyhlásil na závěrečném nástupu a nejlepší byli oceněni diplomy, poháry a pěknými cenami.

obr.-53_drachov-2021---micr-footyn.jpg

obr.-57_drachov-2021---micr-footyn.jpg       obr.-69_drachov-2021---micr-footyn.jpg

Po předání cen jsme se rozloučili, popřáli si šťastnou cestu a vydali se ke svým domovům.

obr.-70_drachov-2021---micr-footyn.jpg

Ještě jsem nezhodnotil Matějovo vystoupení. Bylo to pro něho těžké. V „bezvětří“ se mu jízdy tradičně nedaří. A zde ho navíc postihla zdravotní indispozice, tak některé jízdy musel dokonce vynechat. Nevadí, alespoň získal další zkušenosti a do budoucna má na čem stavět.

Pořadatelům se soutěž vydařila, za což jim patří velký dík!

 

Fotogalerii naleznete zde.

Výsledková listina je tady.

Zpracoval: Pavel Kubíček