Jdi na obsah Jdi na menu
 


2022-10-01 / Těrlická plachta 2022

Tradičně na přelomu září a října pořádají těšínští modeláři Těrlickou plachtu. Pokud se nepletu, letos se na Těrlické přehradě sešli plachtaři v době od 30. září do 2. října již po dvanácté.

02b_sobotni-nastup.jpg

My z KUBIK-Teamu, přestože se věnujeme jiným kategoriím, sem rádi jezdíme kouknout na krásné plachetní lodě. Na rozdíl od loňského ročníku, kdy si Větrník pohrával se svými větrnými mlýny a vytvářel tak větrné poryvy, až potápěl modely, letos byl na vítr velice skoupý. Plachtaři do plachet chytali pouze jemné závany termiky. A v pátek vítal Mrakomor přjíždějící modeláře dešťovými kapkami, které jim při jízdách zlomyslně naléval za límce, jakoby toho neměl za celé září dost. Naštěstí se v sobotu uklidnil a šel někam sbírat sílu na své další rejdy.

09b_vyhodnoceni-patecni-souteze.jpg

Jak píšu, my jsme u přehrady byli jen v sobotu dopoledne, takže nejsme oprávněni akci hodnotit. Ale nám se líbila. Pouze jsme se dozvěděli, že i zde (jako na jiných místech MS kraje) se pořadatelům a soutěžícím připletly do cesty nějaké potíže se zázemím. Přesto, podle ohlasů, akce proběhla důstojně a ke spokojenosti všech zúčastněných.

18b_terlicka-plachta-2022---modely.jpg

Bližší informace se můžete dozvědět v reportážích z pera povolaných na webu minisail.cz zde a zde.

22b_terlicka-plachta-2022---plavba.jpg

Zde Vám předkládáme pár fotek ze sobotního dopoledne.

 

Za KUBIK-Team

Pavel Kubíček

kubik-team_logo.jpg