Jdi na obsah Jdi na menu
 


2021-06-25 / Mistrovství lodních modelářů - žáků - Dolní Žleb

01_uvodni-fotka---12.jpgDalší letošní modelářské setkání, kterého se účastnil KUBIK-Team, se uskutečnilo v posledním předprázdninovém víkendu od 24. do 27. června 2021 v Dolním Žlebu u Šternberka. Vlastně se jednalo hned o dvě soutěže, které na sebe navazovaly. Bylo to MiČR lodních modelářů žáků a soutěž Moravského poháru v roce 2021 v pořadí druhá. V tomto příspěvku se budeme věnovat MiČR lodních modelářů žáků 2021.

I letošní žákovské mistrovství bylo poznamenáno covidovou situací. Původně se mělo uskutečnit koncem května 28. 5. 2021 na Lučině u Tvarožné Lhoty kousek od Strážnice. To však Covid zhatil. Proto bylo po domluvě pořadatelů přesunuto na 25. června do Dolního Žlebu, kdy už byla covidová situace klidnější.

02_rozhodci---29.jpg     03_nastup---28.jpg

Protože v loňském roce lodičkářské MiČR žáků kvůli covidu neproběhlo, rozhodl se vyhlašovatel dát příležitost i loňským patnáctiletým, soutěž tedy byla přístupná vyjímečně pro mládež do 16 let. Přesto byla účast poněkud menší, cca 40 soutěžících, což mohlo být způsobeno pátečním termínem těsně před prázdninami. I tak se soutěžilo s maximálním zaujetím.

04_dokovani---109.jpg     05_fsr-eco---137.jpg

Hlavní část prezentace účastníků proběhla už 24. 6. ve čtvrtek navečer, aby se ušetřilo co nejvíce času a mohlo se v pátek začít jezdit co nejdříve. Počasí se následně vyřádilo v noci na pátek (tu noc, co tornádo poničilo Hodonínsko) a pak celý víkend bylo docela příjemné, jen s několika bezvýznamnými přeháňkami. K ukončení soutěžních jízd došlo v sobotu ráno, kdy se dojížděla čtvrtá jízda FSR Eco a souběžně s ní i plachetnice Footy. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo po sečtení výsledků a vypsání diplomů v sobotu ve 13 hodin při přerušení soutěží MP.

07_footyny---171.jpg     06_footynari---44.jpg

Z KUBIK-Teamu se mistrovství zúčastnil pouze Matěj. Ostatní žáčci si netroufli. Škoda. Jak se ukázalo v sobotu, kdy na následující soutěž MP dorazila druhá část naší výpravy a zapojila se do soutěží, asi by nebyli bez šance. Přesto, Matěj nezklamal. Zatím si letos drží vysoký standard, což potvrdil dvěma druhými místy. V pětikilech mu těsně nesedla rozjížďka o titul, tedy skončil druhý, a ve footynách naopak drží úroveň z letošních soutěží, což mu stačilo také na druhé místo. V F4-A to bylo trochu slabší, výkonem 94 b. obsadil 12-té místo z 33 účastníků.

08_ex-500---184.jpg     09_footy---196.jpg

Jak jsem psal v úvodu, na mistrovství navazovala další soutěž, tentokrát letos druhá v pořadí Moravského poháru. Ale o ní zase v dalším příspěvku.

Pořadatelům obou soutěží (mistrák - Modelářský klub Velká nad Veličkou p.s. a Moravský pohár -  Stanice Mladých Techniků "MORAVIA" Mariánské Údolí ) náleží velký dík za organizačně velmi dobře připravené soutěže a za spád, který jim dali zkušení rozhodčí.

 

Zde je k nahlédnutí výsledková listina

Fotogalerii naleznete zde

kubik-team_logo.jpg